Demet Şener Kutluay (d. 11 Nisan 1977, Bursa), Türk manken ve oyuncu.

Annesi Naime Şener ve babası Fikret Şener’in üç çoçuğundan en küçüğüdür. Nişantaşı Kız Lisesinden mezun olmuştur. 1995 yılında yapılan Miss Turkey güzellik yarışmasında 1. olmuştur. 15 Temmuz 2005 tarihinde milli basketbolcu İbrahim Kutluay’la evlenmiştir. Bu evliliğinden 12 Haziran 2006 doğumlu İrem adında bir kız çocuğu ve 27 Mart 2009 doğumlu Ömer isimli oğlu bulunmaktadır

Filmografi

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
1997 Bir Demet Tiyatro Fahrigül TV Dizisi/Konuk Oyuncu
1997 Böyle mi Olacaktı Hilal TV Dizisi/Yardımcı Karakter
1999 Asansör Hemşire Nurcan Sinema Filmi/Yardımcı Karakter
1999 Kahpe Bizans Emanuel Sinema Filmi/Başrol Oyuncusu
2000 Aşk Hırsızı Demet TV Dizisi/Başrol Oyuncusu
2000 Hemşo Tatyana Sinema Filmi/Başrol Oyuncusu
2000 Gölge Gölge TV Dizisi/Başrol Oyuncusu
2002 Reyting Hamdi Konuk Oyuncu TV Dizisi/Konuk Oyuncu